Monday, September 4, 2017

Käisime väljasõidul

Sel nädalavahetusel oli meil võimalus käia kahel väljasõidul. Laupäeva ennelõuna veetsime linnas nimega Namakkal, mis on lähim suurem linn meie kodukohale. Külastasime kahte templit ning ühte mäe otsas asuvat kindlust. Ilm oli kuum ning rahvast palju, see tegi tänaval kõndimise üpris kurnavaks tegevuseks. Templisse sisenedes tuli nagu ka majja sisenedes, jalanõud ära võtta. Päike oli aga kivid maapinnal nii kuumaks kütnud, et lausa valus oli kõndida. Sellegi poolest oli vaimustav näha kohalikue kultuurile omaseid rituaale küll vee, tule kui vürtsidega. Mõnes templi ruumis oli nii kuum ja niiske nagu oleks aurusauna sattunud.
Rännak kindluse juurde oli samuti vaevarikas, sest sinna viis meeletult pikana tundunud trepp. Meie Marviniga pidasime koormustestile isegi paremini vastu, kui meile kaasa antud autojuht  ning „lapsehoidja“. Lapsehoidjaks kutsume ome organisatsiooni juhi 16aastast poega, sest iga kord, kui ütleme, et kuskile minema hakkame, pakutakse , et võtke mu poeg kaasa. Meil oli hea meel oma külast natuke kaugemale näha ning jäime retkega rahule. Õhtul saabus kosutav jahedam (25kraadi) õhk koos äikesega. Siinne äike on kuidagi teistmoodi, polegi nii hirmus, lihtsalt ilus on vaadata.
Nädalavahetus oli meil üldse kuidagi kuumem kui eelnevad päevad. See ei heidutanud meid aga ka pühapäeva ennelõunal reisile sättimast. Käisime Pothanurist umbes 45 minuti autosõidu kaugusel tammi uudistamas. Leidsime üles selle suure jõe, mis kaardi järgi peaks meie kodulinnale lähedal olema. Hetkel on jõgi aga kokku kuivanud, sest kuiv hooaeg alles kestab. Saime lausa kivide peal jõesängi keskpaigani kõndida. Monsuumi ajal on tegemist aga hoopis võimsama ja tugevavoolulise jõega, millel ja hüdroelektrijaam. Jõe kaldal pakuti meile ka küpsetatud kala maitsta, mis oli täitsa hea vaheldus riisile. Ainult kalaluude puu alla viskamine tundub endiselt kohatu.
Kokkuvõttes saime end nädalavahetusel välja puhata. Pühapäeva hommikul toodi teed isegi alles 8 ajal, mitte 7.15 nagu teistel päevadel (kaasa arvatud laupäeval).

Kaidi


Glen projekti koordineerib Arengukoostöö Ümarlaud ning rahastab ASA

2 comments:

  1. Hi Kaidi. Trying to read your blog Translation Estonian-Dutch can be very strange sometimes but most of it i understand. See you are doing good work there and in the same time seeing a lot of India. As a sailor i also have been in India but that's about 40 years ago. Mumbai was still Bombay and Kochi was named Cochin. (Did you also make a boattrip in Kochi and see the house of Dutch governor?) Mumbay i remember was very busy and poor and very wet in the monsoon, but also had nice parts such as the Hanging Gardens. Hope you have a very good time in India. Greetings. Frank

    ReplyDelete
  2. Hi Frank!
    It is good to hear from you 🙂
    I can suggest to try translating it to English, might give you better translation.
    The locals still call Mumbai Bombey and on the maps you can see the name Cochin as well. I took a boat trip just to the backwaters, unfortunately did not visit the Dutch governer house.
    Thank you and greetings from India!

    ReplyDelete